
Oprócz walorów smakowych, wykorzystywanych przy pieczeniu chleba czy przygotowywaniu dań z jagnięciny, czarnuszka może pochwalić się również silnymi właściwościami leczniczymi. Jej gorzko-słony posmak z powodzeniem pozwoli zastąpić w kuchni pieprz lub sól. Te małe czarne nasionka z białym wnętrzem, świetnie radzą sobie ze zmianami skórnymi i dolegliwościami ze strony przewodu pokarmowego (a to kolejny powód, by wykorzystać je jako alternatywną formę przyprawy). Olej wytwarzany z tej rośliny to także dobre antidotum na różnego rodzaju alergie.
Firmy według kategorii
Hodowla i rolnictwo
Usługi remontowo-budowlane
Rejestr sklepów z odzieżą i obuwiem
Baza kursów i szkoleń
Rejestr usług i urządzeń elektronicznych i AGD
Meble i ozdoby do Twojego wnętrza
Rejestr usług dla zdrowia i urody
Zakupy, kultura i rozrywka - baza punktów
Obrót i zarządzanie nieruchomościami - katalog usług
Finanse i ubezpieczenia - wykaz
Usługi z zakresu mediów i badania rynku
Baza organizacji i stowarzyszeń
Baza gastronomii i produktów spożywczych
Transport dla Ciebie i firmy
Atrakcje turystyczne i noclegi
Katalog produktów i usług dla każdego
Opieka i zabawa - wykaz produktów dla dzieci